-- Pasirinkite --
MOKYKLOS NAUJIENOS
PUG ir 2a klasės mokiniams vyko teorinė ir praktinės pamokėlės apie emocijas

PUG ir 2a klasės mokiniams vyko teorinė ir praktinės pamokėlės apie emocijas

Gegužės 3 ir 5 d. gimnazijos lauko klasėje PUG ir 2a klasės mokiniams vyko teorinė ir praktinės pamokėlės apie emocijas: „Mokomės pažinti emocijų ir jausmų paletę“, „Auginu gerumo gėlę“, „Jausmų šviesoforas“, kurias organizavo visuomenės sveikatos specialistė Inga Žilo.
Užsiėmimų metu susipažino su keturiomis pagrindinėmis emocijomis, iš jų kylančiais jausmais, taip pat išmoko žodžiais, judesiais bei balso tonu jas įvardinti. Vaikai noriai įvardino savo patiriamas būsenas namuose, mokykloje ar kieme, pasitelkdami spalvotus „emociukus – pagalvėles“ bei „švelnukus“, kūrė ir pasakojo įdomias istorijas. „Emocijų barometru“ kiekvienas galėjo pasimatuoti, kaip jaučiasi prieš pamoką ir po jos, o pasirinkę po spalvotą balioną nupiešė emociją, kurią padovanojo savo klasės draugui.
Džiugu, kad PUG ir 2a klasės mokiniai suprato, kad būnat klasėje, namuose ar kieme nereikia pasiduoti patyčioms, pykčiui ir agresijai, reikia skatinti geras ir džiugias emocijas, kurios padės susitarti bei sėkmingai bendrauti.
Mokydamiesi pažinti emocijas ir jausmus, vaikai tobulina emocinį raštingumą bei ateityje lengviau komunikuoja socialinėje aplinkoje.

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content